basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Några enkla tips inför julhelgen 🎄

Publicerad 2020-12-23 09:36:00 i Allmänt, Glutenfritt, Hälsa, Mat och Bröd, Viktväktarna,

Dan före Dan och kanske sista chansen för planering inför julen. I år är ju en stor del av de julfirandena inställda och många sitter hemma i små sällskap eller ensamma. Färg och form har alltid betydelse när vi äter och ofta kan det lilla höja julkänslan. Här är några nygamla tips för enkelt och lugnt julmys. 

I år sitter gubben och jag ensamma på julafton och jag för första gången på 65 år utan mammas sällskap. Men allt går om man måste och Lars Lerin kommer säker att göra sitt bästa för att vi skall få en trevlig julafton.
 
 
Glögg, pepparkakor, ost, druvor, mandlar och russin är väl aldrig fel?
 
 
Och visst ökar frysta lingon och en kvist rosmarin julkänslan på det mest?

 
Alkohol eller alkoholfritt, socker eller inte socker, med eller utan gluten, laktos, mjölkprotein och fetthalt på osten? 
Valet är fritt.
Det mesta finns att köpa ute i butikerna.

Det är bara att luta sig tillbaka och njuta.
 
GOD JUL

Idén kommer från ett julbesök på Birkabåten.
 
 


Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Välkommen till min blogg. Här hittar du en hel del fakta, men också reflektioner som sår frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och dig som läsare. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid där alla är lika viktiga för att kunna se en helhet. Mina inlägg blir därför en mix under flera olika kategorier. Du hittar mina boktips under kategorin Vid pennan - lästips och det jag skriver om mat finns du under Mat och Bak, Viktväktarna, Paleo/Lågkolhydratskost och Glutenfritt. Under kategorierna Logoterapi och Hälsa finns lite smått och gott om livsbalans och meningen med livet och ibland skriver jag också under kategorierna Hantverk och Återbruk. På Instagram finns mina boktips på @basilica55 och mitt tänk om kost och träning på @basilicakost. Följ mig gärna både här och på Instagram. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar eller skicka ett meddelande på basilica@live.se // Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela