Biffar av kycklingfärs utan ströbröd.

Jag vet att många är skeptiska till kycklingfärs och som gammal husmor känns färsen som en nyare variant av vardagsmat. Jag använde aldrig färs av kyckling när mina barn växte upp, men nu köper jag den ibland och vi tycker att den är god. Kycklingfärsbiffar är bra och enkel  sommarmat med en sallad och lite fuskbea på burk.

Recepten är många, men det här är enkelt.

Kycklingbiffar 4 portioner

500 g kycklingfärs
1 ägg
0,5 dl grädde
0,5- 1 msk fiberhusk (det fungerar utan fiberhusk också men den gör färsen fastare).
(1 msk riven gul lök)
Salt
Peppar

Blanda alla ingredienser och låt allt svälla en stund.

Forma 4 biffar och stek dem i stekpannan.

Se till att biffarna är riktigt genomstekta och var också extra noga vid hanteringen av färsen. Men det vet du säkert redan.

 

Glutenfritt, lchf, lågkolhydrat. För den som äter paleo och laktos- eller mejerifritt går det bra att byta ut grädden till något annat. Kycklingfärs är ett bra alternativ som viktväktare, kanske utan grädde eller med en mindre fet grädde.

  (null) 

 

Kommentera här: