KåᒪᑭᑌᗪᗪIᑎG - enkel och lättgjord variant

Det finns massor av recept på nätet, men jag tycker bäst om det enkla.

ᒪᑭᑌᗪᗪIG!
 
- en höstklassiker 🍂

500 g Nöt eller blandfärs
1 kg Vitkål
1-2 dl Buljong
Ca. 2 msk Sirap, Honung eller något som ger sötma utan kolhydrater.
Salt och peppar

Alla övriga ingredienser i recepten är naturligtvis bonus, men den här kålpuddingen blir ren och bra mat som passar oss och många andra.

Bryn eller koka kålen tills den blir genomskinlig,
Smörj en form för ugnen. 
Blanda färs och kål i formen, enklast  är att lägga ett lager kål- ett lager färs- och överst ett lager kål igen.
Söta efter egen smak.
Häll på buljong.
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter. Ugn: 175 grader.

Vi äter ingen sås till, men vet att många föredrar det.

Lingonsylt, rårivna morötter och/eller potatis för den som föredrar det. 

Fördelen med att lägga färsen i mitten är att det går att ta en bit ren färs till barn eller andra som inte äter kål.

Glutenfritt, Laktosfri, Paleo (med honung) LCHF- lågkolhydratkost (med tex sukrin) och bra som viktväktarmat (sötning efter eget val). Men rätt hanterade livsmedel så skall receptet också passa till histaminkänsliga, utifrån mina erfarenheter.

Oᗷᔕ! …. att alternativen till vanligt socker är olika söta i jämförelse med socker. Jag använder gärna Sukrin+ som liknar farin men är dubbelt så sött som det vanliga sockret.

Höstmagi 🍁

Vill du testa att göra kålpuddingen i crockpot så har jag tidigare lagt ut ett recept som är beräknat efter Vv med smart points HÄR

(null)

 

(null)

 

(null) 

Kommentera här: