Många grillar året runt, men för oss är det sommarmånaderna på landet som är vår grilltid. Svärsonen är familjens grillmästare och tillsammans provar vi oss fram för att hitta nya favoriter. 

Här kommer ett riktigt gott tips:

Grillad majs med limesmör, gott som tillbehör men passar också som ett vegetariskt alternativ. Orginalreceptet innehåller både smör och fetaost så jag har gjort om det lite för att dra ner på smartpointsen. Alla eller några av majskolvarna kan göras viktväktaranpassade, så valet blir då enkelt för hela familjen.

Grillad majs med limesmör 

6 färska majskolvar, jag delar dem till 12 st.

150 g vitost, salladssost eller fetaost   (150 g feta/salladsost 10 % fett eller 75 g av den vanliga fetaosten)  Lägg osten i frysen under cirka  2 timmar.

100 g smör (50 g bregott)

1 röd hackad chilifrukt   (1/2 röd chlifrukt)

1 dl hackad koriander, spara lite till garnering ( 1/2 dl koriander) Persilja för den som inte gillar koriander.

Rivet skal och saft från en 1 lime ( 1/2 lime till viktväktaralternativet)

1 tsk flytande honung.  (1/2 tsk flytande honung)

1/2 tsk salt (1/4 tsk salt)

 (Orginalreceptet från Arla) https://www.arla.se/recept/grillad-majs-med-limesmor/  

Grilla majsen 

Blanda alla ingredienser till smöret. Forma en rulle i smörpapper eller plastfolie och låt stelna i kyl ca 1 tim. Grilla majskolvarna runtom ca 10 min. Lägg sedan smöret på de varma majskolvarna och riv den frysta osten över och garnera ev med koriander.

För viktväktaralternativet så gör du ett eget smör på bregott, som en halv sats av receptet, eller tar mindre av origialsmöret. River över fetaost light eller mindre av den vanliga fetaosten. 

50 g bregott, 15 sp, 1/2 tsk honung, 1 sp och salladsost (feta) 10 %, 9 sp = 25 sp för en sats till 6 majskolvar.

Kan ätas som paleokost om man utesluter osten.

 Här är ett tidigare grilltips med en av våra favoritkryddor http://basilicablogg.se/2014/august/att-shoppa-smatt-ar-att-tanka-stort.html

(null)

(null)


viktväktarna.,

Kommentera

Publiceras ej