basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Rapport från grillteamet.

Publicerad 2019-07-21 21:56:19 i Allmänt, Paleo, Viktväktarna,

Många grillar året runt, men för oss är det sommarmånaderna på landet som är vår grilltid. Svärsonen är familjens grillmästare och tillsammans provar vi oss fram för att hitta nya favoriter. 

Här kommer ett riktigt gott tips:

Grillad majs med limesmör, gott som tillbehör men passar också som ett vegetariskt alternativ. Orginalreceptet innehåller både smör och fetaost så jag har gjort om det lite för att dra ner på smartpointsen. Alla eller några av majskolvarna kan göras viktväktaranpassade, så valet blir då enkelt för hela familjen.

Grillad majs med limesmör 

6 färska majskolvar, jag delar dem till 12 st.

150 g vitost, salladssost eller fetaost   (150 g feta/salladsost 10 % fett eller 75 g av den vanliga fetaosten)  Lägg osten i frysen under cirka  2 timmar.

100 g smör (50 g bregott)

1 röd hackad chilifrukt   (1/2 röd chlifrukt)

1 dl hackad koriander, spara lite till garnering ( 1/2 dl koriander) Persilja för den som inte gillar koriander.

Rivet skal och saft från en 1 lime ( 1/2 lime till viktväktaralternativet)

1 tsk flytande honung.  (1/2 tsk flytande honung)

1/2 tsk salt (1/4 tsk salt)

 (Orginalreceptet från Arla) https://www.arla.se/recept/grillad-majs-med-limesmor/  

Grilla majsen 

Blanda alla ingredienser till smöret. Forma en rulle i smörpapper eller plastfolie och låt stelna i kyl ca 1 tim. Grilla majskolvarna runtom ca 10 min. Lägg sedan smöret på de varma majskolvarna och riv den frysta osten över och garnera ev med koriander.

För viktväktaralternativet så gör du ett eget smör på bregott, som en halv sats av receptet, eller tar mindre av origialsmöret. River över fetaost light eller mindre av den vanliga fetaosten. 

50 g bregott, 15 sp, 1/2 tsk honung, 1 sp och salladsost (feta) 10 %, 9 sp = 25 sp för en sats till 6 majskolvar.

Kan ätas som paleokost om man utesluter osten.

 Här är ett tidigare grilltips med en av våra favoritkryddor http://basilicablogg.se/2014/august/att-shoppa-smatt-ar-att-tanka-stort.html

(null)

(null)


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Fakta och reflektioner knyts samman i mina blogginlägg, de ger svar på många frågor men sår också frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur ett vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och er som läser. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid och alla är lika viktiga för att se en helhet. Ensam är inte alltid stark, tillsammans kan vi göra mycket. Du hittar mina boktips här under kategorin VID PENNAN och på Instagram under @basilica55 och mina tips om mat under kategorin VIKTVÄKTARNA och på @basilicakost. Följ mig gärna på Instagram också. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar här eller skicka ett meddelande på basilica@live.se // Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela