Efter några dagar i Estland har jag nu börjat hitta mina rutiner. Att leva spaliv är fantastiskt, men också stressigt innan rutinerna fallet på plats. Haloterapi och saltkammare är en helt ny upplevelse för mig. I en skön fåtölj och med avslappnande musik är det ett lite annorlunda sätt att stanna upp i nuet. Saltet sprutas sakta in i rummet, kroppen slappnar av och andningens rytm jämnar ut sig. En känsla av lugn och ro infinner sig och hemma och vardagen känns långt borta.

 

"För saltterapi används aerosol av torrt inhemskt salt med mycket låg koncentration. Under inandning av detta hamnar salt på luftvägarnas slemhinnor. Saltterapi används främst för behandling av kroniska sjukdomar i luftvägarna, inklusive astma, kronisk bronkit, kronisk bihåleinflammation, kronisk förkylning, kronisk inflammation i tonsiller och/eller faryngit och allergier. Saltterapi är även lämplig för rökare och människor som arbetar i dammiga miljöer. Saltterapi bidrar till att förebygga kroniska sjukdomar. "

https://www.estonianspas.eu/sv/treatment/saltterapi-2/saltkammare/

 

(null)

 
(null)
 
 


2 kommentarer

Delfinolinen i Viken

26 Apr 2019 10:48

Åh jag har oxå varit där i Estland på spavistelse - jätteskönt :)
Provade du även vattenmassage med slangar, som masserade hela din kropp? Det var "ontskönt" - kändes ordentligt, men jag riktigt kände att skräp frigjordes o försvann för alltid :)
Då förstår jag att du haft sköna dagar min vän :)
Hemma har jag en saltpipa som jag måste fylla på med salt - behöver fräschas upp :)
Tyvärr hade jag inte möjlighet att besöka saltgrottan - en annan gång så - då kör vi :)
En salt läkande kraam från mig i Viken,
:D

Svar: Nej, läkaren planerade behandlingarna så ingen hydrojet för min kropp, men för mina fötter. Lerinpackning, parafininpackningar, ströminpulser, örtbubbelbad mm. har det blivit och massage varje dag. Lite annat än sjukvården hemma. 😊 Massor med ☀️ till dig.
Maud Granholm

Delfinolinen i Viken

26 Apr 2019 22:01

Ja - Spa - speciellt i Estland är helt suveränt - o dom alternativa terapierna går inte alls att jämföra med den galna vården inom Landstinget här i Sverige :)
Jo, jag o mitt sällskap fick oxå träffa en läkare innan, är ju praxis där :)
Du stimulerade alla dina organ osv genom att ta hydrojet på fötterna: som zonterapi ungefär :)
Jag var ju där i början av 2000 talet, så då var ju inte min kropp lika känslig, som den är nu :)
Själv får jag snart hem en Infraröd matta med många värmande kraftgivande ametister - ska bli så spännande o välgörande att använda :) :D
Allt bäst till dig oxå i härlig sol o värme,
:D

Svar: Infraröd matta låter spännande. Nu är jag hemma igen efter 9 mycket spännande dagar. Maud
Maud Granholm

Kommentera

Publiceras ej