Vilken av vargarna matar du?

”En farfar berättade för sitt barnbarn om en kamp som pågår inom oss alla.

”Det är en kamp mellan två vargar som bor i oss. En är ond. Den bär ilska, avund, svartsjuka och sorg. 

Den andra vargen är god. Den är glädje, fred, kärlek och hopp”,  sa han

”Vilken varg vinner?” frågade barnbarnet.

”Den du matar.””

I det senaste nummret av tidningen "Hälsa" skriver Daniel Mendoza författare och föreläsare  om sin uppväxt som flykting. Att behöva flytta runt i två kontinenter och fyra länder som barn och att behöva låtsas sova med en kniv under kudden för att vara beredd att flyför sitt liv, känns ofattbart för mig som levt ett tryggt liv här i Sverige. Kärlek och tillit från vuxna saknades och han såg inte heller meningen med att ta sitt eget liv för att bli sedd, för vem skulle bry sig.

Det jag ser som mest intressant i berättelsen är hans sätt att hantera det trasiga arvet han fått med sig in i vuxenlivet. Hur han använder vreden, svartsjukan och alla de olika fobierna som ett botemedel och ett antivirus mot allt han utsatts för. Hans övertygelse om att morgondagen skulle bli bättre, gjorde att han inte gav upp sin godhet och höll hoppets låga brinnande inom sig. Genom goda handlingar som att släppa ut en insekt, mata fåglarna på vintern, hjälpa äldre så ger han godheten näring varje dag. Det här har gjort att han kunnat ge sina två söner kärlek, tid, tillit och närvaro. Allt det som han aldrig fick.

Vilken av vargarna matar du?

Hälsa nr 3 2018  sista ordet........

 

 

 

1 Delfinolinen i Viken:

skriven

Vilken magisk bild på himlen o solen :)
Och - jag tyckte väl att jag kände igen dom där vargarna, som båda försöker att få min uppmärksamhet - klart jag håller mig till den goda vargen :)
Skulle behövas dela med mig detta här i Viken, där det brinner o begås mord osv av högsta rang inom den kriminella världen . . .
Och - jag bor mitt i detta kaos, tyvärr . . .
Ha det bara bäst du fina ängel o njuut av solen, som tittar fram mer o mer :) :)
:D

Svar: Jag älskar solen och fångar den gärna på bild. Tråkigt med all kaos som finns omkring oss men vi får kämpa vidare för det vi tror på. 😊 Förhoppningsvis är kaos början till ordning.
basilica@live.se

2 Börje:

skriven

Härligt väder.

Svar: Ja, härligt med vår.
basilica@live.se

Kommentera här: