Häxan - en bok i tiden

Lästips för mysiga höstkvällar!

”– Häxan är en bok om feminism och om rädsla för det okända. Den rädslan är ingenting nytt, den har funnits i alla tider, men varje ny generation måste övervinna den. Utan förändring gör världen inga framsteg. Mitt mål är att världen ska vara en lite bättre plats när jag lämnar över den till mina barn, säger Camilla.”                                                                                                         bonnierforlagen.se          

Camilla Läckbergs tionende bok i fjällbackaserien var inget självklart bokval inför höstens fjällresa. Men eftersom den fick ett bra mottagande när den släpptes i våras och att den finns som ljudbok blev en avgörande faktor. Det tog författaren 9 månader att skriva boken som har 1,2 miljoner tecken och 650 sidor och det tog mig 23 timmar 31 minuter och 19 sekunder att lyssna igenom den. Bokserien är en internationell bestsellers som har getts ut i 60 länder och böckerna har sålts i över 20 miljoner exemplar.

För trettio år sedan försvann en liten filcka från en gård utanför Fjällbacka. Allt upprepas när ännu ett barn försvinner, i samma ålder och från samma gård. Utredningen rivs upp igen, rykten sprids när djungeltelegrafen tar fart. Boken berör många viktiga problem som funnits och fortfarande finns. På 1400-1600-talet, anklagades i huvudsak kvinnor för samröre med Satan. Även i dag pågår häxjakter mot människor, på grund av rädslan för det okända och kan få fruktansvärda konsekvenser. När jakten pågår saknar den både relevans och  legitimitet. Efter en ganska spretig start med flera fallbeskrivningar och många karaktärer så börjar händelserna falla på plats och berättelserna med olika tidsangivelser löper sakta i varandra för att slutligen får en upplösning. "Häxan" är en bok som jag tycker passar bra som talbok, för 650 sidor tar tid att läsa. Som talbok har den följt med mig vid diskbänken, vid bilresor och promenader, vilket gör att det går fortare att ta sig igenom det nästan dygnslånga innehållet.  

Nu får jag ge mig till tåls lite, för igår berättade Camilla Läckberg på sitt Instagramkonto om den nya boken som inte ingår i Fjällbacka-serien. Redan 1,5 år innan utgivandet är rättigheterna sålda till flera länder och den första deleln av två kommer ut 2019. Huvudkaraktären som tar över efter Erika Falk heter Faye, vilket ger oss en ny kvinnlig karaktär som vi så väl behöver och det vet Camilla Läckberg också.

 
Jag har lätt för att bli förälskad i stenar.

Stenar och kristaller har i århundranden använts som helande och med magiskt syfte. Kanske användes de också av Elin, en av karaktärerna i boken "Häxan". De här vackra stenarna har jag fått som en gåva av Mia Maria. Hon har plockad dem ute på vår tomt vid havet och sedan målat dem i ett mönster som ger mig en avslappnande mandalakänsla.

Källor:
bonnierforlagen.se 
sv.wikipedia.

1 Delfinolinen i Viken:

skriven

Jag önskar dig Lycka Till med förväntningarna på Camillas nästkommande bok - och håller även med dig om att kvinnor behöver synas mer - och forma framtiden :) Bara för att vi kvinnor kanske ser omvärlden mer i helhet o i kärlek, än vad männen gör (kanske).
Visst är det skönt att kura skymning under höstens snålblåst o mörker - samtidigt som vi bara längtar efter en ny värmande vår, som iaf JAG hoppas ska stanna för evigt :)
Men kommer du hem till mig nu under hösten, så sitter jag nog i soffan - med en bok om det jag längtar efter just då - och så värmeljus på bordet förstås - i lila lotusljushållare, saltstensljusskål, ametiststensljushållare o en varmt rosa större lotusljushållare i bladform :) allt detta tillsammans med buddhor, änglar o healingkort :)
Jag bara måste ha det under den mörka o kyliga höst- o vinterperioden - annars går det bara inte, tyvärr :)
Värmande healande kraamiz på dig från mig från idag soliga Viken,
:D

Svar: Tack, under tiden läser jag en del annat. Mycket som är intressant i "böckernas värld". Många hösthälsningar till dig i höstmyset. Maud
basilica@live.se

2 Delfinolinen i Viken:

skriven

Glömde nog att kommentera dom vackra stenarna min vän - Bara så fina :)
Jag bara älskar stenar o kristaller - Ametist, Rosenkvarts o Bergkristall är mina bästa stenar, bara så magiska :)
Må bäst nu när vi äntligen fått lite sol :)
Din vän i soliga Viken,
:D

Svar: Ja, jag tycker mycket om de stenar som MiaMaria målar. Hälsningar från din vän i Sundsvall.
basilica@live.se

3 Karin:

skriven

Snygga stenar, fint mönster :-)

Svar: :-)
basilica@live.se

Kommentera här: