Grönt är gott - mat i försommartider

Vad kan passa bättre en kall blåsig försommardag än varm nässelsoppa. Jag har aldrig lärt mig att tycka om plockningen och rensningen av nässlorna, men blir lika lycklig varje år när jag provsmakar resultatet.
 
undervarttak.se hittar du fler tips om nässlor.
1 Delfinolinen i Viken:

skriven

Nässlor - o soppa dessa härliga näringsspäckade primörer - är bara så helt underbarrt :>
Jag känner som du - att plocka o rensa dom är inget vidare, men att njuta av detta - mmmm så nyttigt o kraftgivande :>
Jag har ju min kirskål som JAG skördar hårt o njuter av - fryser även in för kommande tider :)
Ja, mmmm - försommaren är oslagbar med sitt fräscha gröna :>
En fräsch grön avnjutande kraaaam på dig från mig,
:D

Svar: Kirskål har jag aldrig provat. Enklare att skörda den. Ja, försommaren är underbar. 😊
basilica@live.se

Kommentera här: