Frukost på stenåldern

Tiden går fort och vi är inne i de första renoveringsveckorna. Bara väggarna återstår av vår nya lägenhet och där huserar nu ett stort antal hantverkare. Fick precis en rapport från EmmaSelina och prinsessorna som gått förbi på sin väg till förskolan i morse, att fyra bilar med företagslogga stod parkerade på gatan vid huset. Personligen har jag fullt upp med att ta beslut. Jag har flera gånger tidigare skrivit om min relation till att ta beslut och jag tycker fortfarande att det är mer energikrävande än roligt. Eftersom jag delar upp det mesta i delmål så har jag precis valt tapeter i tre rum och låter nu målaren göra klart den delen innan jag tar fler tapetbeslut den här gången. Besluten om badrumsinredninen skjuter jag tjurigt på tillsvidare och väger för och nackdelar på guldvåg. Men vet att min tid med vågen har ett slut inom snar framtid.
 
Paleokosten kräver inte lika många svåra beslut men därmed inte sagt att det är enkelt. Att överföra stenålderns frukostvanor och steka kött över öppen eld är inte relevant i en lägenhet 2017. Jag har svårt att hitta en frukost som passsar mig eftersom jag inte gillar de recept som finns på paleobröd, och ägg med bacon är inte heller något frukostalternativ för mig. Avokado, ägg och kyckling finns med i flera av mina måltider, men funger inte till dagens viktigaste kopp kaffe. Ett av de bästa alternativen jag hittat på bröd är stekpannebrödet från Paleoskafferiet. Det är snarlikt ett "vanligt bröd" och går att användas som mjukt tunnbröd och som tortilla.
 
 
Ett annat alternativ till bröd är romansallad. Här med coleslaw på hemgjord majonäs och köttfärsröra.
Ingen frukost för mig, men fungerar bra som lunch eller middag.

Kommentera här: