Tydlighet och målbilder

"Det som inte är tydligt för dig är inte heller tydligt för andra."
 
Tankar om framtid, flytt och renoveringar är inte det enklaste. Att inte veta vad som är rätt och fel, möjligt eller omöjligt kan ibland  bli frustrerande och till energitjuvar. Att jag inte kan jobba som jag tidigare gjort, det har jag accepterat. Men inför frågeställningarna "vad jag kan" och "vad jag vill", känner jag mer ambivalens än tydlighet.
 
Jag har tidigare skrivit om att rensa i röran efter 28 år på samma boende och att dagligen ta beslut om vad som skall kastas eller sparas. Lägger man då också till alla funderingar och beslut kring kök- inredning, badrumsreparationer, rivna väggar, tapeter och golvbeläggningar, så står vikten av tydlighet och målbilder även där i fokus.
 
När jag i går satte mig ner med ett gammalt anteckningsblock för att göra en komihåglista inför badrumsofferten så hittade jag de här nedskrivna raderna; "Det som inte är tydligt för dig är inte heller tydligt för andra." Citatet säger mig så mycket eftersom det under den senaste tiden skett massor av misstag som jag anklagat mig själv för när både energi och tankeverksamhet gått på lågvarv. 
 
Målbilder och delmål är bra förutsättningar för lyckade resultat men ibland kommer livet emellan och målbilderna blir otydliga och framtiden suddig. Det blir då svårt för andra att veta hur de skall kunna råda, stötta och utföra arbete på uppdrag av mig. Det är bara att inse att det är mitt ansvar att först tydliggöra för mig själv, vem jag är och vad jag vill, för att med hjälp av andra i slutända få ett bra resultat. 
 
Ibland kan "kloka ord" i en anteckningsbok vara ögonöppnare som tydliggör och förklarar omständigheter som sker i livet. Förklaringen gör inte alltid frustrationen mindre men den kan bidra till mindre missförstånd och färre efterföljande problem, för både mig och andra.
 
 
Anteckningarna inför offerten till badrummet på landet krävde inte samma tydlighet och hantverkaren (lillebror) genomförde allt utan misstag,
 
1 Delfinolinen i Viken:

skriven

Jättemysigt badrum :)
Vad du är duktig att planera min vän :)
Kraamiz - från mig i Viken
:D

Svar: Ja, hoppas det. Offerten har nu kommit. Men beslut är påfrestande. 😊
basilica@live.se

Kommentera här: