Paleokost med sötpotatis

God förmiddag!
Snön faller sakta utanför mitt sovrumsfönster och jag har som vanligt druckit mitt morgonkaffe och läst dagens tidning. Jag är väl lite av en bakåtsrävare när det gäller nyheter men uppskattar dem fortfarande i pappersform. Ny dag, nya planer med fokus på motion, lite köksstök och massor av tid med en virkning i min relaxfåtölj. Jag försöker följa agendan utifrån mitt smärtrehabiliteringsprogarm men kylan och snön sätter nu krokben för många av de aktiviters som jag byggt upp under hösten. Jag har skrivit det förut och jag gör det igen,
- Jag tycker inte om vinter och kyla. Hela min kropp reagerar mot den blåa färgen på termometerns minuskala och de små vackra snökristallerna utanför mitt fönster. Men som med så mycket annat är det bara att gilla läget, och göra det bästa av den tid som kommer.
 
Jag fortsätter att läsa på om paleokost och hittar varje dag nya bra tips och råd. Pommes frites är inget jag brukar göra eller köpa färdigt, men potatis och rotfrukter i ugnen däremot finns ofta på vår helgmeny. I paleokosten används ofta sötpotatis och jag har precis hittat ett sätt att gör pommes frites utan fritös som jag provat ett flertal gånger under hösten. Naturligtvis passar tillvägagångssättet lika bra för vanlig potatis som för sötpotatis och för husfridens skull så gör jag båda. Att använda sig av olivolja istället för rapsolja och havssalt istället för bordssalt är en del av att paleokosten.
 
Här finns ett bra recept om du vill prova.
 
 
Vi har en lite annorlunda gran på vår mark som jag alltid använder mig av för att dekorera på gravarna.
Tillsamman med lite annat naturmaterial och en gammal zinkhink så fick det också bli till en
höst och vintergrupp i Olivlunden.
 
 
 
 
 
 
 
1 Delfinolinen i Viken:

skriven

Vilken vacker höst o vinterdekoration du gjort, att sätta på gravar och på andra passande ställen - kvinnor kan och DU KAN - Jättefint :)
En nyttigare kost med långsammare kolhydrater är alltid värt att prova - och sötpotatis är jättegott - även i soppa tillsammans med jordärtskocka och mörkgrönt bladgrönt :)
Har du provat Umamibuljongen (den 5:e smaken)? bara sååå god, med sin lite skarpa smak - men jag kombinerar även med Renee Voltares lantbuljong o kycklingbuljong - blir bara såå mustigt och värmande nu i den hemska kylan :)
Håller fullständigt med dig om hur även JAG upplever denna årstid - gillar inte alls den - därför blir det nu ofta mustigt värmande soppor osv :) Även en kopp värmande gott yogite eller annat värmande örtte (ej svart te) sitter inte heller fel just nu :) Värmeljus i massor får vi inte heller glömma bort och saltstenslamporna värmer också med sitt helande ljus :)
Lycka till min vän med din vintriga årstid och med god närande mustigt värmande kost :)
Värmande kraamiz från mig i min snöiga Vik,
:DSvar: Tack till dig! Jag har provat den buljongen och jag använder även lantbuljongen. Men eftersom jag i perioder får stora problem i min mun och svalg så har jag mer och mer börjat utesluta tärningar och kokar egen fond och buljong. Trevlig helg. Maud
basilica@live.se

Kommentera här: