"Chilla mer"

”- Kroppen är ett ekosystem, allt hänger ihop. Vi borde lära oss att säga ifrån och att inte göra någonting alls en stund varje dag, säger psykologen och hjärnforskaren Agneta Sandström

 

Vår förmåga att varva upp är helt avgörande för att överleva, men det är ändå mycket viktigt med återhämtning för att fylla på energiförrådet och för att läka skador. Den viktigaste delen i återhämtninen är djupsömnen, för sömnproblem brukar vara det första symnptomen på sjukdom.

Psykisk ohälsa och stress ökar riken för stroke och hjärt-kärlsjukdom och stress är i dag den vanligaste orsaken till sjukskrivning i Sverige. Försäkringskassans siffror ökar, 2012 var 48 000 personer sjukskrivna för psykisk ohälsa och i dag är siffran 71 000. Det är också fler kvinnor än män som drabbas.

Jag ser det här som viktig information för mig själv och kanske också för många av er som läser mina inlägg. Vi är nog många som kopplar av genom att se på en TV-serie, promenerar med radio eller spotify i hörlurarna och slappar en stund på kvällen med en virknig eller stickning. 

Men.....
enligt Agneta Sandstöms forskning är ”koppla av” att inte göra någonting alls, ”mindless istället för mindfullness” och då räcker det med bara en halvtimme om dagen.

När .....

jag tänker efter så har jag en del beteendeförändringar att göra.

Så.....

jag skall lyssna på fågelsången, njuta av tystnaden och
uppskatta ensamheten mer den här sommaren.

Hur CHILLAR du?

Behöver du också göra några förändringar?

 
 

Källa: ETC.se

Kommentera här: