Trädgårdstider

Solen skiner och grönskan hänför. Nätterna är ljusa och solcellslamporna förblir mörka. Vattnet glittrar både på hav och insjö, fågellivet är mer aktivt än någonsin och mitt i det här befinner jag mig. Visst kommer det några ljumma regnskurar ibland, men håll med om att svensk försommar är fantastisk.

...... 

Min kropp fungerar inte för trädgårdsarbete, men med god hjälp har jag nu lyckats åstadkomma en del under den här försommaren. Jag har efter stormar och tidigare röjningar i många år kämpat för att få till lummighet och skydd mot vind, men tiden tär på gamla träd och de kan inte bevaras för alltid. Två stora väderpinade och myrangripna granar är borta från tomten vid havet och efter ett slitsamt arbete av ett inhyrt trädgårdsföretag så finns nu bara delar av grova rötter kvar. Förhoppningsvis så behöver både son och svärson några avreageringspass under sommaren och då kan rothuggning vara en lika bra aktivitet som deras sedvanliga anfall på vedhögar och förmultnade stubbar.

 

Jag lägger nu den delen av trädgården åt sidan för den här sommaren och sätter fokus på rabatter och köksträdgård. Planerar utifrån några nya och spännande tankesätt som jag fått genom webbkursen ”Feng Shui på lätt sätt i trädgården”. Jag har tidigare skrivit om den HÄR.

Försöker välja växter och färgsättning genom att se på Yin och Yang som två sidor av Chi, där Yin är den stilla och lugna och Yang är den aktiva. Upptäcker att det stämmer ganska bra utifrån de färger som jag valt tidigare, men här finns mycket för mig att lära så fortsättning följer.

 ” Så känns trädgården mörk och inte så öppen, då ska du ta in mer Yang kvalitéer."

"Lila förknippas med intuition, andlighet, medvetenhet och mystik. Färgen finns i flera nyanser och dess ”värme” beror på om den har mer rött (yang) eller blått (yin) i sig."                         

 
                                                                                                       
 

Kommentera här: