Skattjakt för tre generationer

Ett av basilicas mest lästa inlägg är "Skattjakt för vuxna" och intresset för skattjakt är fortfarande lika stort i vår familj. Med en serie bilder från midsommaraftonens skattjakt, hoppas jag kunna förmedla lite av den känsla som infinner sig när tre generationer möts i det som för vissa är lek och för andra blodigt allvar.
 
 
Från en okänd högt ljudande knall med efterföljande rökridå hittade barnen delar från en skattkarta. Varje karta var märkt med något av barnens namn och efter fyra knallar kunde barnen med vuxnas hjälp sätta alla delarna på plats till en hel skattkarta.
 
 
Kartan tog oss alla ut på slingriga stigar, över mossbevuxna stenar och mörkgröna granar fram till en solig sandklädd strand vid havet. På stranden hittade barnen ett mystiskt kors precis som kartans markering visade.
 
 
Det är inte allid så enkelt att gräva i sand, men ClaraSelina kämpade tappert med den stora spaden, livligt påhejad av syster och kusiner. Frågorna var många, vem lämnade kartdelarna på vår tomt och vad döljer sig under korset.
 
 
Plötsligt stötte spaden mot något hårt och det behövdes  en vuxens kraft för att komma vidare i sanden. Spänningen växte  och lilla Juni kikade nyfiket ner i den mystiska gropen.
 
 
Djupt ner under sanden hittade de till slut en mystisk låda. Skattjakten började nå sitt slut, men frågorna var många. Kunde det vara ett nytt tecken från Piraten. Vågade de öppna den hemliga lådan? Vad innehöl den? Eftersom de inte visste vem som lagt dit den så visste de inte heller om innehållet var farligt.Frågetecknen blev fler och fler och frustrationen växte.
 
 
Plötsligt låg innehållet  där framför oss. GULDPENGAR, chokladguldpengar och andra roliga saker.
Skatten var hittad. Vilken lycka att de fyra knallarna och de fyra kartdelarna hamnde precis hos oss på vår tomt.. Troligas hade Piraten överraskat oss ännu en gång och har vi tur så kommer han tillbaka också nästa år.
 
 
 

Kommentera här: