1955-2014

För en tid sedan fyllde min brorsson år och som så många gånger tidigare frågade jag honom vad han önskade sig. Pengar och fickur brukar vara hans återkommande svar, men eftersom han nu börjat släktforska så hade han utökat listan med familjefoton. Han har tidigare fått det fickur som funnits i släkten så därför började jag klura på hur jag skulle lösa hans önskan om familjefoton.
 
Mina barndomsfoton är nu inventerade och resultatet blev en USB sticka med minnen som i dag skall förmedlas vidare till min brorson. Inventeringen har gett mig en återblick tillbaka till upplevelser, både positiva och negativa som jag inte trodde skulle påverka mig så mycket som de gjort. Att sätta sig ner och blicka tillbaka närmare 60 år i tiden gav mig möjlighetet att reflektera på saker som hänt på ett helt nytt sätt. Ett foto kan förmedla så mycket känslor och minnen som jag för längesedan glömt bort. Eller är det kanske så att jag själv valt att lägga locket på för att orka gå vidare.
 
Tack André för att du gav mig möjligheten, själv hade jag nog inte kommit på den.
 
 
Midsommar 1965 firade mormor och jag midsommar i Dalarna.
Här 5-kamp med pilkastning. 
 
 
Mamma, jag och en geting
(i min värld hette naturligtvis getens barn geting).
 
 
Släktmiddag 1962
1 delfinolin:

skriven

Men - vilken nostalgi - även för mig :O)
Verkar som om vi hade samma frisyr du o jag :)
Och - nu har vi längre hår - lätt uppsatt - både du o jag, ler :)
Vilken söt "geting" - som varken stacks eller var ettrig, bara så go :) Förstår att detta är ett underbart minne för dig :)
Och - dessa låånga släktmiddagar som ALDRIG tog slut - och massor med mat :O Jobbigt för oss barn var det, vill jag minnas. Astrid Lindgren hade en bra beskrivning: När vuxna ska träffas o ha kul, så bara äter dom o äter o äter . . . :O)
Och alla var finklädda o luktade malmedel o parfym :)
Vilka minnen . . . Tacka den unge killen även från mig - vad månne det bliva av honom tro :)
Kramis så länge och må bäst nu när hösten äntrat oss - och vi kanske börjar boa in oss igen.
:D

Svar: :-)
basilica@live.se

Kommentera här: