Evangelium genom Marcus

Det finns personer som gör mig så ambivalent och förvirrad att jag inte vet hur jag skall förhålla mig till deras person. Marcus Birro är en av dem och jag läste någonstans att antingen älskar man eller hatar Birro, men det är inte det som är mitt problem utan för mig handlar det om hans äkthet. Är han trovärdig och äkta är han fantastisk och är han inte det så är jag ändå fänslad av hans mod att berätta sin historia och marknadsföra sig själv. Ingen skall behöva gå igenom det han har gjort och det är hur vi hanterar våra upplevelser som är intressant för mig.
 
Jag har mött honom tidigare när han berättat om sitt liv och sina böcker. I går mötte jag honom igen på hans turné runt i landet för att berätta om sin nya bok "Evangelium genom Marcus". Genom Twitter vet jag att han drar fullsatta hus och jag blev inte besviken. Att höra honom själv läsa sina texter dämpar en del av min förviring, men 100 % övertygad är jag fortfarande inte utan det är jag förhoppningsvis först om några år.
 
"I Evangelium enligt Marcus berättar Birro för första gången om resan till och i tron. Om den första röda fick-bibeln som han fick på högstadiet, om det svåra frågorna som väcktes i honom när han och hans fru väntade barn och om missbruket som var nära att kosta honom livet men som fick honom att åter förstå vem Gud är." 
 
 
Citat och bild från: (http://marcusbirro.se/?p=664)
 
Hur ser ditt förhållande till Birro ut?
 
1 Maria:

skriven

Jag har ingen åsikt om eller relation till honom, men blir nyfiken på boken och hans väg till tro.

2 Maria:

skriven

Vad är det som gör att du tvivlar på hans äkthet, förresten? Blir nyfiken eftersom jag aldrig lyssnat till honom. Bara sett någongång på tv.

Svar: Min förvirring handlar bl.a. om hur äkta det kan bli på 13 platser i landet med samma personer som ställer frågorna. Lukas Berggren, chefredaktör för Världen i dag och Tommy Dahlman, författare och evangelist. Det blir dubbla budskap, när en av personerna i ren bilförsäljarstil manar till att Prenumerera på Världen i dag och samtidigt få Birros och Dahlmans böcker. Birros bok gick däremot inte att köpas på plats. För mig blir det för mycket marknadsföring i Guds namn. Personligen vill jag tro att Birros böcker säljer sig själv. Men skriver han och pratar lika mycket om sin tro några år fram i tiden, så är jag 100% övertygad om att det inte handlar om marknadsföring. När det gäller fotboll tvivlar jag inte en sekund på hans äkthet.
basilica@live.se

3 Maria:

skriven

Tack för svar!

4 delfinolin:

skriven

Jaa du, jag vet egentligen inte sååå där värst mycke om denna kille / man :/
Men - trots det (av det lilla jag vet) så verkar han vara en spännande person, som har berättarglöden och andan som medfött :)
Men jag håller med dig - när "Fan" blir gammal så blir han religiös" - och han tjänar nog inte så dåligt heller, skulle jag tro :O
Så - tja jag avvaktar nog jag också, precis som du valt att göra :)
Stor kramis så länge - är du ju värd :)
:D

Svar: Hans tro är garanterat äkta, men den kan användas på många olika sätt. Men han är en intressant och innovativ person som är värd att följa. Trevlig helg.

basilica@live.se

Kommentera här: