Hundraåringen, kantarellsoppa och ISTID

78 431 personer såg filmatiseringen av “Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann” på juldagen. Jag såg den i gårkväll och fast jag inte läst boken så hade jag stora förväntningar på filmen.
 
”En underhållande historia som man blir på gott humör av” skrev Irina Halling i Expressen när hon recenserade boken. Det får bli min recension av filmen också.
 
Projektet 5:2 känns inte riktigt relevant just nu utan får ligga nere en vecka till. Under julbordstiderna förer jul så fick det bli soppluncher en del dagar som ersättning för hela 2 dagar. Det fungerade bra, men innan jag återupptar metoden så skall jag fira både nyår och trettondagshelg. En av sopporna som jag använde mig av före jul var Krämig trattkantarellsoppa med örter efter ett recept i tidningen Hälsa. Jag gjorde den på frysta och torkade kantareller och resultatet blev riktigt bra. En portion innehåller 94 kcal och är helt perfekt att plocka fram som lunch- eller middagsmat.
 
Barnbarnet 4 år hittade sin klocka i morse och ville ha hjälp att sätta den på armen. Jag såg att den var ställd på sommartid och sa det till honom.
- Den går fel, den står på sommartid, kom skall farmor ställa om den.
- Va bra, så att den kommer på istid för det är det ju nu, var hans svar :-)
 
Mina icebugs står i ett hörn och ser sura ut. De har inte fått den uppmärksamhet som de brukar under julen. I dag skall jag  ta med dem ut på en långpromenad så att de blir glada igen för de är viktiga när det är ISTID.
 
 
 
1 delfinolin:

skriven

Hi hi, Istid kanske vi inte kan kalla denna vinter för kanske, hm - men jag är iaf nöjd att ha barmark :)
Och, hm .... 5-2 får lugna sig ett tag tills ischokladens tid är över - tror att det blir bäst :)
Men jag klarar det gaanska så bra - och ingen Janssons eller övriga kolhydratprodukter för mig - förutom chokladen då, hm och hm :)
Härligt barnbarn du har i din prins :)
Hoppas att din jul blev full av kärlek med dina prinsar o sessor - är du bara värd :)
Kärlekskram från mig,
:D

Kommentera här: