APPRECIATIVE INQUIRY

 I måndags hade jag möjlighet att delta i en entreprenörsdag på Bruksgården SCA Ortviken. Dagen handlade om ett styrkebaserat ledarskap och föreläsare var Daniel Richardsson Mittuniversitetet och Jenita McGowan från USA.

 

"Ett rum för reflektion och lärande omkring "entreprenoriellt"  frågande och lyssnande som stärker människors förmåga att lyckas."

 

APPRECIATIVE INQUIRY

Metoden Värdeskapande frågor har funnits i Sverige ända sedan mitten av 1990-talet. Den ökar motivation, kreativitet och uthållighet och den synliggör gemensamma önskvärda lägen för framtiden. Frågeställningarna kan användas i alla relationer för att förstå varandra bättre och ta fram våra bästa sidor.

 

När vi systematiskt använder våra styrkor och bygger vidare på framgångsfaktorer möjliggörs storverk.  När arbetsledningens fokus flyttas från problem, slöseri och svagheter till styrkor och bästsökeri känner vi oss mer bekräftade och engagerade och vi blir mer handlingskraftiga i att nå företagets uppsatta mål.

 

När och var upplevde vi det vi önskar mer av?

Vad var det som gjorde det här möjligt?

 

Några av teorierna bakom det här är Aaron Antonovskis salutogena synsätt och KASAM (känsla av sammanhang) som jag har gjort tidigare inlägg om.

 

I morgon, en ny vecka och nya utmaningar. Bl.a.  en mycket spännande marknadsföringsutbildning del 2 av 5.

 

1 delfinolinen i Viken:

skriven

Javisst är det så :)
Precis mitt tänk :)
Se styrkorna och det friska - så läker det sjuka genom att ORSAKEN försvinner snabbt som sjutton :)
Rätt kvinna på rätt plats är du fortfarande, stå på dig och sprid läkningens helande budskap :)
Så mycket spännande du får vara med om :)
Kram på dig o ha det bäst, från mig i Viken,
:D

Kommentera här: