Härliga helg

Jag har många passioner i livet och några av de största är att arbeta och att få ligga kvar i sängen och dra mig en stund på morgonen. På helger går det här att kombinera mycket bra. Jag ligger kvar i sängen och jobbar via internet utifrån laptop och/eller Ipad, ofta med båda i sterio. Helgen blir då också min möjlighet till att göra blogginlägg.

 

Mitt arbete handlar mycket om att ”nätverka” och den här veckan har varit intensiv som vanligt. Tisdag den 4 december slog vi upp dörrarna till Ageras stora Julmingel 2012  i Paradvåningen. Vi åt julskinkssmörgåsar, drack glögg med pepparkakor, nätverkade och lyssnade på gästföreläsaren Niklas Lundblad som är beteendevetare med inriktning mot organisations och ledarskapsfrågor. Frågeställningen i hans spännande föreläsning var . ”Vad kan Shakespeare lära oss om ledarskapets tidlösa frågor?” Dagen gav också möjlighet tillatt delta i korta workshops, där såväl medlemmar som projekt bjöd på goda exempel.

 

Onsdagen tillbringade jag på en Inspirationsdag med Teater Barda, som är en scenkonstgrupp från Jämtland där skådespelarna består av personer med en utvecklingsstörning eller ett psykiskt funktionshinder Vi fick ta del av deras filmer "Spela Roll" och "Megafon". Dagen avslutades med deras föreställning ”En störd jul” som produceras och framförs i samarbete med Estrad Norrs fasta ensamble under ledning av Jan Löfgren.

 

Kvällen fortsatte sedan på Bokias författarkväll där Janne Schaffer, Agneta Sjödin och Pelle Johansson pratade om sitt liv och sina nya böcker. Det var extra roligt att träffa Janne Schaffers eftersom jag i höstas vann hans nya CD  signerad och med dedikation hos Elisabeth på Punctum saliens.

 

Lördagskvällen stod för underhållning på ganska hög nivå. Dröse & Norberg Entertainment presenterade Studie 54 på Vin & Matfabriken i Heffnersparken. Julbord och ett enormt antal människor blev till en riktigt bra nöjeskväll.

 

Avslutningen på den här veckan står söndagskvällens  Julkonsert med Tonicakören ochTomas Rexner som solist för. En intressant och givande vecka att se tillbaka på.

 

 
 
 
Inga kanonfoton precis, men de ger en bild av hur en författarkväll ser ut.
 
1 Elisabeth:

skriven

En rik vecka på flera sätt. Varmt tack Maud också för din medverkan igår. Det betydde mycket.
Varm kram
Elisabeth

2 Emma:

skriven

Pelle Johansson hade varit kul att se, hans föreläsning i tonfallen är den bästa och roligaste jag varit på nångång. :)

3 delfinolinen i Viken:

skriven

Tänk - vad dom måtte va' tacksamma ikring dig - i Sundvall - för att dom har - DIG :O)
Varmaste kramen med kärlek, kraft o ljus,
:D

Svar: Tack för din kommentar. I min roll som mentor försöker jag att stötta och hjälpa så mycket som jag kan. Men varje person är själv kapten över sitt liv så jag är bara eldaren i masineriet. Du är en verklig ljusspridare du. Önskar dig en trevlig andra advent.
Maud Granholm

4 delfinolinen i Viken:

skriven

TACK själv du fina, hi hi :)
Och en väldans bra eldare - och ljusspridare -
om även JAG får tycka :)
En trevlig advent även på dig, nu i väntans tider, som ju advent är - och bör vara - lugn o ro - istället för stress o press :) Vad väljer vi?
Kram på dig från mig
:D

5 Lissen:

skriven

Författarkvällar är riktigt trevligt att gå på. synd jag missade den här.

Kommentera här: